mozijegy

Friss topikok

Linkblog

HTML

Rovatok

Animén lógunk

2008.11.27. 20:40 | zsengezsolt | Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál animáció anilogue

Főleg a japán anime rajongói fognak az Uránia és Toldi mozik vásznain csüngeni a hétvégén, hiszen kezdődik az Anilogue-ra keresztelt animációs filmfesztivál. Az egyik nagyágyú Miyazaki új filmje, a Ponyo a tengerparti sziklán lesz, de látni lehet ebben a műfajban még a világ legjobb animéjának választott Evangelion 1.0-át, és az erdőben talált zongora történetéről szóló Piano Forest-et.

Amit ezek mellett a nagyjátékfilmek mellett ajánlani tudok, az a Cannes-ban nagy sikerrel vetített Libanoni keringő (Waltz with Bashir), ami a dokumentumfilm-animáció ritka műfajában jeleskedik. Én megnézem még Bill Plympton Idióták és angyalokc. új munkáját, illetve az Annecy-ban fődíjas Sita Sings the Blues-t, valamint a 32 rövid versenyfilmet is, amelyeket színekről elnevezett blokkokban vetítenek.

Néhány előzetest az Index összeállításában itt nézhettek meg kedvcsinálónak.

Az Anilogue honlapja, meg a műsor.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozijegy.blog.hu/api/trackback/id/tr43792073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása